Wat is contentmarketing?

3085

Wat is contentmarketing?

Het idee is eigenlijk simpel; nieuwe interessante content maken, die mensen willen lezen en binden aan jouw merk. Door dit op een strategisch manier uit te voeren, kan het bedrijf hier vele voordelen uit halen. Deze komen later aan bod. Eerst leggen we ook het begrip content uit, omdat dit nog vaak als een vaag begrip wordt gezien.

“Content is audiovisueel of geschreven informatie die verspreid wordt in belang van de onderneming en die interessant is voor de doelgroep om te bekijken.”

Voorbeelden van content zijn blogs, video’s, infographics, onderzoeken, social media berichten of zelf recepten. Eigenlijk is content alles wat gepubliceerd wordt en inhoud en informatie bevat. Uiteraard zijn er vele partijen die hierin gespecialiseerd zijn en zo kunt u bijvoorbeeld blogs laten schrijven.

Voordelen marketing

  • Naamsbekendheid: door meer van je te laten horen en regelmatig iets interessants te vertellen hebben, vergroot je je merkbekendheid. Meer merkbekendheid zorgt voor meer vertrouwen, autoriteit en bezoekers.
  • Merkreputatie: je kunt je merkreputatie niet zelf bepalen, maar wel beïnvloeden. Door interactie aan te gaan en te laten zien wie je bent kun je jouw merkreputatie positief beïnvloeden.
  • Vindbaar op internet: actief bezig zijn met het verspreiden van goede content wordt beloond door Google. Als Google je pagina’s kwalitatief en nuttig vindt, krijg je een hogere plek toegewezen in de zoekresultaten.
  • Social media: social media is doorgaans een belangrijk medium voor contentmarketing. Door actief te zijn op social media en de interactie aan te gaan, krijg je ook weer meer followers en meer traffic naar je website/producten/content.
  • Customer retention: je merkt dat je meer klanten gaat krijgen door contentmarketing. Deze klanten wil je natuurlijk behouden en hier een band mee opbouwen. Hier kun je ook weer content voor inzetten. Bied de klant unieke content, speciale aanbiedingen of andere benefits en waarde aan die ze niet zouden krijgen als ze geen klant waren.
  • Meer conversie: contentmarketing kan zeer doelgericht worden ingezet. Wil je meer aankopen, meer leads, meer followers, meer abonnementen, aanvragen of meer doorklikratio? Als je je contentmarketing doelgericht inzet, zul je zien dat je conversie gaat stijgen.

Jordy Bron – Contany.nl
Oprichter contentmarketing bureau Contany.nl

Contany.nl helpt bedrijven bij het uitstippelen en implementeren van hun contentstrategie. Bloggen is daarbij super belangrijk en dit is dan ook het specialisme van Contany.nl.


Leave a Comment