Hoe kan ik pensioen opbouwen als DGA?

1271

Vincent van Lierop, Allianz:

Als DGA heeft u meer mogelijkheden in de opbouw van een goede oudedagsvoorziening dan de gewone werknemer.

Zo kunt u uw pensioen in eigen beheer opbouwen binnen de BV of volledig opbouwen bij een verzekeraar. Maar u kunt ook kiezen voor een combinatie hiervan. Of voor een voorziening in de privé-sfeer via een lijfrente of gewoon sparen in Box 3. Welke pensioenoplossing, of combinatie hiervan, voor u het meest geschikt is, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en wensen.

Een verzekerde pensioenregeling biedt u een betere bescherming tegen eventuele schuldeisers dan opbouw van uw pensioen in eigen beheer. Daarnaast zijn er bij een verzekerde pensioenoplossing altijd voldoende middelen aanwezig om een ouderdomspensioen, partnerpensioen, wezenpensioen of arbeidsongeschiktheidspensioen uit te keren. Kortom, u bent verzekerd van pensioen.

Wat voor u de beste keuze is, bespreekt u met uw financieel adviseur en uw accountant. Samen met hen bepaalt u wat voor u de beste manier is om uw pensioen op te bouwen en uw risico‘s af te dekken. Zij hebben de benodigde expertise om u een passend advies te geven. Wilt u zelf meer weten, kijk eens op http://www.allianz.nl/dgapakket#!Wat-is-het?


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.