Streep door de rekening van zzp’ers, huuraftrek verleden tijd

2399

Streep door de rekening van zzp’ers, huuraftrek verleden tijd

In september schreef ik een blog over de huuraftrek voor de zzp’ers naar aanleiding van een arrest van de Hoge Raad d.d. 12 augustus 2016. Eerder gaf staatssecretaris Wiebes nog aan dat de regeling stand zou blijven houden. Maar op 25 oktober jl. wordt bekend dat de maatregel wordt geschrapt. Daardoor kunnen zzp’ers geen gebruik meer maken van de regeling die de mogelijkheid gaf om de huur af te trekken van de winst.

Hoewel de regeling al langer bestond, heeft het arrest van de Hoge Raad de regeling kennelijk onder de aandacht gebracht bij zzp’ers. Wiebes schat dat het toenemende gebruik van de regeling de overheid mogelijk een half miljard euro zou gaan kosten. Dat is voor Wiebes de reden geweest om de stekker eruit te trekken. Niet alleen zzp’ers die een huurwoning hebben worden getroffen. Wiebes heeft aangegeven dat de regelingen verdwijnen voor zzp’ers met een huurhuis én voor zzp’ers met een koophuis.

Hoewel ik geen fiscaal jurist ben, wil ik bovenstaande ontwikkeling toch graag met je delen. Vraag je accountant of belastingadviseur naar de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie.

Bente Jacobs – Jurapunt
Jurist


Leave a Comment