Een passende collectieve zorgverzekering, wat heb ik daar als werkgever aan?

2437

Een passende collectieve zorgverzekering, wat heb ik daar als werkgever aan?

“De tijd van de zorgverzekering dient zich weer aan. Vier op de vijf bedrijven bieden hun personeel een collectieve zorgverzekering. U bent dit als werkgever niet verplicht, maar zowel werknemers als werkgever kunnen er veel voordeel van hebben. Het opstarten van een collectieve verzekering is vaak het probleem niet, maar om te zorgen dat de verzekering aansluit bij de organisatie en het werknemersbestand is veel belangrijker. We krijgen dan ook regelmatig de vraag wat de meerwaarde is om een collectieve zorgverzekering af te sluiten als werkgever.

Een collectieve zorgverzekering betekent niet alleen dat werknemers korting krijgen op hun zorgpremie, maar ook voor een werkgever heeft een collectieve zorgverzekering voordelen. Een gespecialiseerde intermediair biedt ondersteuning bij bijvoorbeeld wachtlijstbemiddeling. Maar ook wanneer er door omstandigheden gekeken moet worden naar andere uitvalsmogelijkheden tijdens het zorgtraject. De zorgverzekeraar speelt daarnaast ook een steeds belangrijkere rol. Zij bieden namelijk preventieve diensten aan die de vitaliteit van werknemers bevorderen. Zo wordt verzuim voorkomen en dat is nog altijd beter en goedkoper dan genezen. Vooral wanneer u arbo combineert met zorg maakt u optimaal gebruik van uw collectieve zorgverzekering.

Mijn tip: kijk niet zozeer alleen naar de hoogte van de kortingen en waar u de meeste extra’s ontvangt maar vergelijk de verzekeringen. Bekijk of dat de zorg aansluit bij de wensen van uw organisatie en uw werknemers. Een gespecialiseerde intermediair kan dit alles voor u uitzoeken en biedt passende zorgbegeleiding, niet alleen deze periode maar het complete jaar.”

Jeroen Klaassen – Insucare
Vennoot, Casemanager Crov©, Inkomensadviseur


Leave a Comment