Mentoren

Groeien gaat niet vanzelf. Het kan helpen om enkele keren te sparren met een succesvolle en zeer ervaren ondernemer. MKB Groeit! kan u in contact brengen met een mentor die past bij u en uw bedrijf. Dit is kosteloos; wel kan een tegenprestatie van u worden verwacht die ten goede komt aan de versterking van het netwerk MKB Groeit!

U komt voor een mentor in aanmerking als u:

  • ondernemer/DGA bent van een onderneming en meer dan 5 personen in dienst heeft;
  • een duidelijk groeidoel heeft geformuleerd.

Wilt u een mentor aanvragen? Geef uw voorkeur voor een mentor aan en wij zorgen voor de introductie.

Erik Bartholomeus – dpo2

Branche
Personeel en Organisatie

Specifieke kennisgebieden
Analyse/herinrichting P&O-processen | Veranderprocessen | Opzetten HR Shared Service Centre

Bedrijf
www.dpo2.nl

Erik Bartholomeus is partner in dpo2, een betrouwbare partner voor het realiseren van een optimale P&O-bedrijfsvoering en kostenbesparing op dit gebied. Hij deed ruime en internationale ervaring op als HR-manager bij DLL (De Lage Landen) en FedEx Logistics. Sinds 2006 is Erik een van de drie managing partners van dpo2 dat bedrijven en organisaties ondersteunt op het gebied van P&0. Met zijn achtergrond in de meer technische kant van P&O heeft hij dpo2 helpen uitbouwen tot een full service bedrijf dat schaalbare oplossingen biedt aan zijn klanten, groot en klein. Zijn motto is: “Samen sta je altijd sterker”.

Jeroen Cremers – ScaleUp Capital

Branche
Financieel & Juridisch

Specifieke kennisgebieden
Financiering van innovatieve midden- en kleinbedrijven

Bedrijf
www.scaleupcapital.nl

Jeroen Cremers is een van de managing partners van ScaleUp Capital, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het begeleiden van financieringstrajecten. Hij heeft ooit zelf aan den lijve ondervonden wat het betekent om niet ‘in control te zijn’ bij de financiering van je onderneming. Die pijn – gecombineerd met de daaropvolgende 15 jaar ervaring als investmentmanager, financieel adviseur en ondernemer – maakt hem bij uitstek geschikt voor het succesvol realiseren van financieringsuitdagingen. Controle voor de ondernemer staat altijd centraal, zegt Jeroen, en hij weet zowel de ondernemer als de financier uit te dagen.

Carl Heskes – Wiezoe

Branche
Zakelijke dienstverlening

Specifieke kennisgebieden
Coachen | Bedenken | Doen

Carl Heskes heeft als ondernemer een onafscheidelijke band met hightech en vooral hightech software. Hij is voortdurend in de weer met ondernemerschap: het opsporen van kansen en het ontwikkelen van de kwaliteit om ze te kunnen verzilveren. Carl is beschikbaar voor het praktisch en direct ondersteunen van eigenaren, directeuren en startups, gericht op groei van omzet en plezier in ondernemerschap. Het aanscherpen van visie en strategie en het veerkrachtiger en daadkrachtiger maken van bedrijven staan centraal. Meestal komt het neer op meer eenvoud en meer focus op de sterke kanten van de ondernemer of onderneming. Dat leidt tot opheffing van energieverlies aan zaken en taken waar men niet mee bezig wil zijn. Met andere woorden: speel het spel dat de ondernemer beheerst en leuk vindt  en organiseer (weg) waar hij of zijn niet goed in is.

Twan Hoeijmans – ITR Beheer BV

Branche
Techniek / Dienstverlening Zakelijk

Specifieke kennisgebieden
Schade-expertise/Calamiteiten | Bedrijfsprocessen | Strategie en ondernemerschap

Twan Hoeijmans combineert ervaring in de nanotechnologie en chipfabricage (NatLab) met een nog veel ruimere ervaring op het gebied van calamiteiten en schade-expertise in het bedrijfsleven. Binnen zijn familiebedrijf heeft hij zijn analytische geest aangescherpt en liefde voor het betere denkwerk binnen een onderneming ontwikkeld. Dat varieert van diepgaande aandacht voor een soepel verloop van de bedrijfsprocessen tot oog voor strategie en ondernemerschap. Twan kan sparren met een ondernemer over vragen als: waar krijg je energie van, wat is een goede balans en: is dit wel de goede richting? Maar hij heeft ook veel ervaring als trouble-shooter in situaties waarin het duidelijk niet goed loopt. Zijn motto: zonder bluf is het leven duf.

Jan van den Hoff – Van den Hoff Installatiebedrijf

Branche
Techniek

Specifieke kennisgebieden
Bedrijfsvoering familiebedrijven | Duurzame energie

Bedrijf
www.vandenhoff.nl

Jan van den Hoff is directeur van het gelijknamige familiebedrijf, dat reeds 80 jaar bestaat en zijn sporen in de installatiebranche dus ruim verdiend heeft. Jan weet dus alles van de specifieke vaardigheden die nodig zijn om een echt familiebedrijf te runnen. Betrokkenheid van de medewerkers bij de klant staat voorop. Ook op het gebied van duurzame energie is Jan een koploper. Niet voor niets ontving hij al enkele jaren de gouden medaille van het keurmerk Duurzaam Ondernemer in Eindhoven. Al vele jaren is hij bovendien bestuurslid van MKB Eindhoven, dus Jan heeft veel kennis over het midden- en kleinbedrijf in het algemeen en over het economisch klimaat in de regio.

Marc de Rooy – Jorhan

Branche
Zakelijke dienstverlening

Specifieke kennisgebieden
Mediation | Riskmanagement | Strategie en Governance

Bedrijf
www.jorhan.nl

Marc de Rooy is geregistreerd mediator (partner van Resolute Mediation te Leiden) en gespecialiseerd in zakelijke conflictbemiddeling. Daarvoor is hij 24 jaar werkzaam geweest in een familiebedrijf als directeur/eigenaar in de maakindustrie en heeft hij 7 jaar als bedrijfsjurist gewerkt voor diverse ondernemingen.

Naast business to business-mediation, heeft Marc als specialisatie het oplossen van concrete ondernemingsvraagstukken op het gebied van strategie en governance. Marc begeleidt inmiddels drie start-ups.

Bram van Sambeek – innovation2market

Branche
Dienstverlening Zakelijk

Specifieke kennisgebieden
Marketing | Innovatie | Communicatie

Bedrijf
www.linkedin.com/in/bramvansambeek/

Met ruim 20 jaar werkervaring heb ik in dienstverband en (sinds 2010) als zelfstandige al vele grootzakelijke bedrijven, MKB-ers, startups/scale-ups, en studenten begeleid op het snijvlak van marketing, innovatie, en communicatie.
Het MKB zie ik als het meest kansrijke segment voor de Nederlandse economie. Waar het MKB-ers vaak aan ontbreekt is tijd om te innoveren, en kennis van het innovatieproces, om hiermee duurzaam succesvol te zijn. Hierbij wil ik het MKB helpen: het opzetten en implementeren van een marktgedreven innovatie organisatie en aanpak.
Het lijkt me mooi om MKB-ers in de regio Eindhoven te helpen met het maken van marktgerichte innovatieplannen, en hen te helpen bij de implementatie van deze plannen. Zodat deze bedrijven uiteindelijk duurzaam succesvol kunnen zijn.

Corinne Sebregts – Scholengroep Het Plein

Branche
Onderwijs

Specifieke kennisgebieden
Alle vormen van regulier voortgezet onderwijs, waaronder praktijkonderwijs | Passend Onderwijs | Remedial teaching | Nederlands als tweede taal

Bedrijf
www.sghetplein.nl

Corinne Sebregts heeft voordat zij in het onderwijs werkzaam werd als leidinggevende ervaring opgedaan in het ontwerpen, aanbieden en onderzoeken van het onderwijs ‘Nederlands als tweede taal’. Binnen dat vakgebied heeft zij zich gespecialiseerd in remedial teaching als aanpak van de taalleerproblemen van tweede taalleerders en volwassen analfabeten. Sinds 2005 is zij schoolleider en heeft gewerkt als directeur binnen het praktijkonderwijs. Vanuit de wens om jonge mensen hun potentieel waar te laten maken op de arbeidsmarkt zet zij zich in voor de arbeidstoeleiding van uitstromende leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs, praktijkonderwijs en de lagere vormen van middelbaar beroepsonderwijs.

Graag informeert Corinne bedrijven over het voortgezet onderwijs, taalonderwijs, Passend Onderwijs en wet- en regelgeving waar scholen mee te maken hebben, bijvoorbeeld als het gaat om stages. Het onderwijsveld is echter zeer complex. Waar relevant zal Corinne ondernemers in contact brengen met de juiste onderwijspartijen zodat verdere gesprekken met de juiste personen plaatsvinden.

Jan Sengers – Ergon

Branche
Anders

Specifieke kennisgebieden
Personele vraagstukken | Bedrijfsvoering | Veranderingsprocessen

Bedrijf
www.ergon.nu

Jan Sengers is directeur van het Werkbedrijf Ergon en heeft hier een ruime ervaring opgedaan met omvangrijke veranderingsprocessen, van optimalisatie tot reorganisatie. Hij heeft een grote kennis op het gebied van Personeel & Organisatie, ook als het gaat om het matchen van vraag- en aanbodzijde. Jan is in staat gegevens over de bedrijfsvoering snel en grondig te analyseren en kan daarbij ook “achter de cijfers” kijken.

Twan Smetsers – Chematronics

Branche
Zakelijke dienstverlening

Specifieke kennisgebieden
Strategie | Innovatie | Pionieren

Bedrijf
www.chematronics.nl

Twan Smetsers is eigenaar van Chematronics, een initiatiefrijk adviesbedrijf waarvan de aanpak het best te omschrijven valt als: Integraal Business Development. Twan kent – dankzij 20 jaar leidinggevende ervaring in de hightech systeemindustrie – het klappen van de zweep. Hij studeerde zowel Electronics als Marketing Strategie, dus heeft expertise op inhoud en marktbenadering. Hij stelt zijn kennis en ervaring graag in dienst van innovatieve ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en hun managementteams. Initiëren, realiseren en financieren van businesskansen met een scherp oog voor continuïteit en duurzame groei staat voorop in het advieswerk van Twan. Hij is tevens managing partner van Scale Up Capital.

Op zoek naar een mentor met specifieke deskundigheid?

Zoekt u een mentor met een specifieke deskundigheid? En vindt u deze (nog) niet in onze lijst van mentoren? Wij kunnen in ons relatiebestand op zoek gaan naar een ondernemer die past bij uw ondersteuningsvraag. Het is dan wel belangrijk om precies aan te aan te geven wat uw vraag is en naar wie u op zoek bent.