Overlijden werknemer

2674

Overlijden werknemer

U wordt er niet graag mee geconfronteerd maar er bestaat natuurlijk een kans dat een van uw werknemers komt te overlijden. Op zo’n moment wilt u vanzelfsprekend dat de achterblijvende partner en eventuele kinderen financieel goed achterblijven. De pensioenen en eventuele andere uitkeringen die u als werkgever voor uw werknemers heeft geregeld moeten vlekkeloos tot uitkering komen. U wilt aan de nabestaanden laten zien dat u als werkgever het goed heeft geregeld en daarmee de nabestaanden bijstaan in deze verdrietige en emotionele tijd. Als pensioenadviseurs nemen wij deze begeleiding uitermate serieus.

Harde realiteit
Kort geleden werden wij geconfronteerd met een telefoontje van een van onze klanten. Een van zijn werknemers was plotseling komen te overlijden. Een man van veertig met twee kinderen. De verslagenheid was ontzettend groot. Zowel voor de klant als voor de nabestaanden was dit een verschrikkelijke tijd. Ontzorgen en het bijstaan van onze klant is waar het om draait op zulke momenten. We zijn daarom ook direct aan de slag gegaan. Allereerst zijn we nagegaan welke verzekeringen er lopen en hebben we de meldingen verzorgd. Maar voor ons stopt het hier niet.

Na overleg met onze klant en op verzoek van de nabestaanden zijn we de auto ingestapt om  het gesprek aan te gaan met de nabestaanden van deze overleden man. Tijdens het gesprek werd iedereen geconfronteerd met de harde realiteit: wat komt er toch ontzettend veel af op de nabestaanden in zo’n situatie. Alle brieven van banken, verzekeraars en alle partijen waar wat mee geregeld dient te worden zijn teveel op zo’n moment. Zeker wanneer er emoties bij komen kijken. Dit raakt ons diep. Echter als deskundigen en als professionals is het voor ons een serieuze zaak om niet alleen onze klant te begeleiden, maar ook om de nabestaanden bij te staan met betrekking tot het regelen van deze financiële zaken. Dit is hét moment van de waarheid voor ons. Deze momenten bepalen waar wij als bedrijf voor staan.

De pensioenadviseur
Vaak is het overlijden van een werknemer tijdens het dienstverband maar een klein onderdeel bij het adviseren van een pensioenregeling. Loop de volgende vragen even door voor uzelf:

  • Sluit de pensioenregeling wel aan bij de doelstelling van ons bedrijf?
  • Hebben mijn werknemers wel de juiste keuze gemaakt?
  • Hoe goed is het nabestaandenpensioen voor mijn werknemers?
  • Hebben mijn werknemers wel een Anw-hiaat verzekering?

Zorg ervoor als werkgever dat deze zaken goed geregeld zijn voor uw personeel maar ook voor uzelf. Schakel uw pensioenadviseur in om u hier bij te helpen. Maar ook om u bij te staan bij het traject dat volgt nadat een van uw werknemers is te komen overlijden.

Hier bij Insucare vinden wij het namelijk ontzettend belangrijk dat deze zaken goed geregeld zijn. Wij laten onze oren niet hangen en durven ons advies zodanig in te richten dat wij dit soort zaken expliciet met u als werkgever kunnen bespreken. Dit onderdeel moet gewoon goed geregeld zijn voor uzelf en uw personeel. Wij zijn betrokken en eerlijk en staan voor u klaar. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of voor een vrijblijvend advies: 040-2370400.

Jeroen Klaassen – Insucare
Vennoot, Casemanager Crov©, Inkomensadviseur


Leave a Comment