Concurrentie- en relatiebeding

Webinar |  30 min.

Hoe zit het nu precies?

Als ondernemer wil je niet dat je werknemer er met je klanten vandoor gaat of naar de concurrentie overstapt. Voorkom dit door een concurrentie- en relatiebeding op te nemen in je arbeidsovereenkomst.

Zo’n beding moet schriftelijk worden vastgelegd en moet aan bepaalde wettelijke voorwaarden voldoen. Het is verstandig om het beding aan te passen wanneer een werknemer een andere functie krijgt. Gebeurt dat niet, dan komt het beding mogelijk te vervallen. Weg is daarmee de bescherming van je bedrijf! Wat het gecompliceerder maakt, is dat in sommige gevallen het belang van een werkgever om de onderneming te beschermen niet opweegt tegen het belang van de werknemer om bij een concurrent in dienst te treden. Hoe geef je het beding nu goed vorm en voorkom je problemen achteraf?

Tijdens het webinar van dinsdag 6 juli van 12.00 – 12.30 uur, hebben partners Sjoerd van Ierssel (Aben & Slag Advocaten) en Dietrich Loos (Start People) in een half uurtje deelnemers bijgepraat met concrete voorbeelden uit de praktijk en geadviseerd hoe te handelen. Kijk hieronder het webinar terug.

SjoerdvanIerssel_AbenenSlagAdvocaten

Sjoerd van Ierssel
Aben & Slag

sierssel@abenslag.nl
0492 749 990