HIGH5-lezing: Internet of Things/Digital Twin

Het Internet of Things (IoT) is een netwerk van apparaten (dingen) die via internet met elkaar zijn verbonden. Deze objecten (machines, smartphones, auto’s etc.) verzamelen en delen gegevens over de wijze waarop ze worden gebruikt en over de omgeving om hen heen. Een groot voordeel van het IoT is dat veel handmatige processen geautomatiseerd kunnen worden.

Internet of Things/Digital Twin
Maandag 25 november | 16.00 – 18.00 uur
Fontys Centre of Expertise HTSM | De Rondom 1 Eindhoven |Ruimte ER 4.76

Voorbeelden zijn er in de dagelijkse praktijk te over, zoals de mogelijkheid om op afstand met je telefoon thuis de verwarming of verlichting aan te doen, een koffieautomaat die aangeeft dat ingrediënten moeten worden bijgevuld, een machine die aan het onderhoudsbedrijf meldt dat er een defect is, een alarm dat in de zorgcentrale afgaat als een patiënt op de grond is gevallen etc. Vaak gaat het om een integratie van technologie en diensten. Door IoT ontstaan nieuwe manieren van produceren, businessmodellen en bedrijfssectoren.

Een Digital Twin is in de basis een digitale vorm van een fysiek object of systeem. Inzet van een virtuele kopie staat op doorbreken. IoT verschaft de Digital Twin de navelstreng met de fysieke werkelijkheid. Dat maakt onder andere snellere productontwikkeling, procesoptimalisatie en effectiever onderhoud mogelijk.

Er zijn dus voldoende redenen om, juist als MKB-ondernemer!, je te verdiepen in de waarde die IoT en Digital Twin kunnen toevoegen aan jouw business. Al snel zal je ervaren dat dit meer en impactvoller is dan je je vooraf had kunnen inbeelden.

Dr.Ir. Georgo Angelis, Fellow TU/e High Tech Systems Center en Guido van Gageldonk, CTO Unit 040: Digital Twin Expert, nemen je mee in de wereld van Internet of Things en Digital Twin.

De lezing vindt plaats in het Fontys Centre of Expertise HTSM, De Rondom 1 Eindhoven, ruimte ER 4.76. Inloop vanaf 15.30 uur, start om 16.00 uur. Na afloop, rond 17.30 uur, ben je welkom bij de netwerkborrel.

AANMELDEN

MKB Eindhoven is een van de partners in de reeks HIGH5-lezingen. Leden van MKB Eindhoven kunnen daarom gratis deelnemen. Niet leden betalen 95 euro.