HIGH5-lezing: De kansen voor het mkb van de circulaire economie

De kansen voor het mkb van de circulaire economie
Maandag 26 augustus | 16.00 – 18.00 uur | De Zwarte Doos TU/e Campus, 1e etage Filmzaal,
Den Dolech 2 Eindhoven

Prof.Dr.Ir. Harry Lintsen trapt de eerste lezing af met een verhandeling over de opbouw van de circulaire economie en de kansen die daaruit voortkomen voor de Nederlandse markt. Naast ideële motieven, speelt ook de internationale politiek een rol bij het stimuleren van circulaire economie. Tot slot plaatst Lintsen de ontwikkeling van de circulaire economie in een historisch perspectief.

Aansluitend zal Tonnis Hooghoudt, algemeen directeur van Ioniqa, het thema benaderen vanuit een commercieel perspectief. Ioniqa is een clean-tech spinoff van de TU/e en heeft technologie ontwikkeld om PET-plastic te recyclen. Met deze technologie loopt Ioniqa internationaal voorop in ontwikkeling. Hooghoudt heeft met Ioniqa al veel prijzen gewonnen op het gebied van innovatie en werkt o.a. samen met The Coca-Cola Company.

De HIGH5-lezingen vinden plaats in het Multimediapaviljoen op de TU/e Campus, Horsten 1 in Eindhoven. Inloop vanaf 15.45 uur, start om 16.00 uur. Na afloop, rond 17.30 uur bent u welkom bij de netwerkborrel.

Dit jaar staan nog lezingen op het programma over 3D printen, Big Data, Internet of Things en Fotonica. Voor innovatieve MKB-bedrijven zijn de lezingen een laagdrempelige toegang tot de wetenschap en toepassingsmogelijkheden daarvan. MKB Eindhoven is een van de partners in de reeks HIGH5-lezingen. Leden van MKB Eindhoven kunnen daarom gratis deelnemen. Niet leden betalen 95 euro.

Aanmelden