HIGH5-lezing: Fotonica

Fotonica lijkt veel op elektronica, maar in plaats van elektronen gebruikt het licht (fotonen) als werkpaard. Fotonica gebruikt veel minder energie, het is sneller en het biedt een schat aan nieuwe mogelijkheden.

HIGH5-lezing Fotonica
Maandag 27 januari 16.00 – 18.00 uur | Inloop 15.30 uur
TU/e Campus | De Zwarte Doos | Filmzaal (1e verdieping)

Nederland heeft internationaal een sterke positie in het toepassen van fotonica. Deze innovatieve lichttechnologie draagt bij aan de oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen in ICT, de maakindustrie, semicon, gezondheid, agrifood, milieu & energie.

De wereldwijde groei van de fotonica-industrie wordt geschat op 40% in de komende vijf jaar. De technologie speelt een grote rol in het succes van de Nederlandse hightech industrie en is een drijvende kracht voor het behoud van concurrentievermogen van onze economie. Bijna 300 Nederlandse bedrijven, waarvan een groot deel in het MKB, werken direct aan de ontwikkeling en toepassing van fotonicaproducten.

Prof.dr.ir. Ton Backx, directeur bij het TU/e Institute for Photonic Integration en Johan Feenstra, CEO bij Smart Photonics nemen u mee in de wereld van Fotonica.

De lezing vindt plaats op maandag 27 januari in de Filmzaal (1e verdieping) van de Zwarte Doos, Den Dolech 2, 5612 AZ Eindhoven op de TU/e Campus. Inloop vanaf 15.30 uur, start om 16.00 uur. Na afloop, rond 17.30 uur, bent u welkom bij de netwerkborrel.

MKB Eindhoven is een van de partners in de reeks HIGH5-lezingen. Leden van MKB Eindhoven kunnen daarom gratis deelnemen. Niet leden betalen 95 euro.

Aanmelden