HIGH5-lezing: 3D-printen (Additive manufacturing)

3D-printen heeft een enorme vlucht genomen. De groeicijfers van de afgelopen jaren liegen er niet om. Deskundigen voorspellen dat als de groei in dit tempo doorzet, de 3D-printmarkt in 2024 een omvang van 35 miljard dollar heeft.  Pieter Debrauwer, managing director AMSYSTEMS Center vertelt je tijdens deze HIGH5-lezing alles over:

3D-printen (Additive manufacturing)
Maandag 30 september | 16.00 – 18.00 uur | Zaal 2, Multimediapaviljoen |
TU/e Campus, Horsten 1 Eindhoven

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Dankzij additive manufacturing is het mogelijk om producten of onderdelen met verschillende componenten op maat te fabriceren. Dit biedt mogelijkheden die ondenkbaar zijn bij standaard fabricage. Een 3D-printer produceert op basis van een digitaal bouwplan. Met deze printer kan vrijwel elk object worden gemaakt dat je maar kunt bedenken. Het is zelfs mogelijk om verschillende materialen tegelijkertijd te benutten. Zo worden nieuwe productieprocessen, materialen en producten ontwikkeld om de Nederlandse high tech industrie te laten groeien.

Aansluitend aan de lezing worden we rondgeleid door de 3D-printinglabs van het AMSYSTEMS Centre die zich bevinden in het naastgelegen gebouw Catalyst.

De HIGH5-lezingen vinden plaats in het Multimediapaviljoen op de TU/e Campus, Horsten 1 in Eindhoven. Inloop vanaf 15.45 uur, start om 16.00 uur. Na afloop, rond 17.30 uur bent u welkom bij de netwerkborrel.

Dit jaar staan nog lezingen op het programma over Big Data, Internet of Things en Fotonica. Voor innovatieve MKB-bedrijven zijn de lezingen een laagdrempelige toegang tot de wetenschap en toepassingsmogelijkheden daarvan. MKB Eindhoven is een van de partners in de reeks HIGH5-lezingen. Leden kunnen daarom gratis deelnemen. Niet-leden betalen 95 euro.

Aanmelden