Handige informatie

Hieronder een overzicht van de scans, monitors en andere informatie van experts en partners:

gelboek

Zicht op uw geldzaken?
Veel ondernemers zijn onzeker over hun financiële kennis. Bijna twee derde deel van alle mkb’ers geeft aan de afgelopen drie jaar met een ongewenste financiële situatie geconfronteerd te zijn. Begin deze maand verscheen daarom een vernieuwde en uitgebreide editie van het online Geldboek voor Ondernemers, een uitgave van o.a. Nibud en KvK.

startersbeurs

Startersbeurs
Met deze beurs kunnen afgestudeerde jongeren zes maanden werkervaring opdoen bij een bedrijf. De werkgever betaalt de starter een vergoeding van € 500 per maand. Voor starters uit Zuidoost-Brabant ontvangen werkgevers een bijdrage van € 2.500 voor de begeleidingskosten vanuit het Sectorplan.

subsidiewijzer

Subsidiewijzer RVO
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert subsidie- en financieringsregelingen uit in opdracht van diverse ministeries en de Europese Unie. Bekijk het overzicht.

businesscompass

Business Compass Brainport
Brainport regio Eindhoven kent heel wat initiatieven, regelingen en organisaties die mkb-ondernemers ondersteunen. Business Compass Brainport wijst u de weg.

geldkraan

Winstlekkage quiz
Vul deze quick scan in om erachter te komen of er binnen jouw onderneming ook winst weglekt en hoeveel dat dan ongeveer is. Je krijgt meteen een aantal tips hoe je jouw onderneming gezonder kunt maken.

financieringsindicator

Rabo Financieringsindicator
De Rabo Financieringsindicator geeft binnen enkele minuten inzicht in de haalbaarheid van een financieringsverzoek tot € 1 miljoen.

financieringsverkenner

Rabo Financieringsverkenner
De Rabo Financieringsverkenner wijst de weg in het groeiende financieringslandschap met mogelijkheden als garantieregelingen, crowdfunding en investeringsmaatschappijen.

staat_MKB

Staat van het MKB
Relevante cijfers (van het CBS) en actueel nieuws over het midden- en kleinbedrijf vindt u op de website ‘De Staat van het MKB’, een initiatief van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering.

quickscan

Quickscan Bright Move
Bright Move begeleidt en financiert starters bij het uitvoeren van innovatieve ideeën. Via de quickscan komt u erachter of u in aanmerking komt.

financieringswijzer

Nationale Financieringswijzer
Via dit instrument krijgt u snel inzicht in mogelijke financieringsvormen die bij uw bedrijf passen.

Groei

Rendementsmonitor
Snel inzicht in uw verbeterpotentieel? Dat draagt zeker bij aan groei. Doe de rendementsmonitor van BDO.

financieringsgids

Financieringsgids
Er is meer kapitaal beschikbaar dan u denkt. De MKB financieringsgids geeft in enkele stappen zicht op uw mogelijkheden.

werkpocket

Werkpocket
Randstad zet de belangrijkste trends voor de arbeidsmarkt, wet- en regelgeving voor u op een rij in de Werkpocket. Het ideale naslagwerk om de nieuwe wetgeving correct toe te passen.

exportcoaching

Exportcoaching
Wilt u beginnen met exporteren, maar hebt u hulp nodig bij de aanpak? Mogelijk komt u in aanmerking voor coaching via een SIB-voucher.

euro-stapel

Subsidiewijzer
Op zoek naar subsidie of financiering? Kijk voor het complete overzicht in de subsidiewijzer van het Ondernemersplein.