Één goede werkplek

3057

Één goede werkplek

Comfort
Een prettige werkplek is een optelsom van elementen die er voor zorgen dat je je goed kunt concentreren op je werk. Licht, temperatuur, zithoogte stoel en onder andere uitzicht hebben een grote impact op je functioneren.
Stel je voor dat je in een te koude ruimte bent en je achter de computer zit te verkleumen. Dit is niet bevorderlijk voor een goede werkconcentratie.

Ruimte
Wat is een prettige ruimte? Dit is afhankelijk van het doel van je werk. Vaak wordt gesuggereerd dat bijvoorbeeld een opgeruimd bureau rust geeft en je hierdoor prettiger werkt. Maar ik ken veel ambachtslieden en creatievelingen, waaronder mezelf, die juist gebaat zijn bij een ietwat rommelige werkplek. Een plek waarin je vrij kunt werken en kunt creëren. En dat lukt nu eenmaal niet achter een opgeruimd bureau.

Sfeer
Ik moet bekennen dat ik geregeld in kale, saaie ruimtes kom. Je kent het vast ook wel; witte muren, wat tafels, stoelen en werken maar een goede ruimte moet juist een bepaalde energiestroom op gang brengen. Oftewel positieve energie!
Persoonlijkheid is, mijn inziens, dan ook een belangrijke schakel om je daadwerkelijk comfortabel te laten voelen in een bepaalde ruimte.

Waardering
Geef medewerkers waardering door middel van een stuk persoonlijkheid terug te laten komen op de werkvloer. Een plek waarin velen wel wekelijks veertig uur vertoeven! Hier mag je toch wel wat warmte verwachten qua uitstraling?! Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden te bedenken. Een mega grote foto waarin medewerkers op mooie, maar ludieke wijze zijn geporteerd. Of durf je het aan om echt op avontuur te gaan door middel van een 3D wand installatie… Hoe dan ook, maak het meer comfortabel, sfeervoller en vooral persoonlijker!

Laat maar weten als je er verder over wilt brainstormen.

Hetty Hurkmans – EGG to HUMAN
Beeldend Kunstenaar


Leave a Comment