Directiemateriaal

2115

Directiemateriaal

Deze directeurskandidaat past helemaal bij de cultuur in ons bedrijf” zegt de MKB ondernemer. Onze relatie zit in een traject om zelf meer afstand te nemen en heeft nu meerdere kandidaten opgelijnd om uit te kunnen kiezen. Maar wat zijn de criteria? Waar te beginnen?

Om tot de juiste uitgangspunten te komen stellen we een aantal vragen:

“Wat is de speciale opdracht die de nieuwe directeur moet gaan uitvoeren buiten de standaard operationele leiding voor je bedrijf?” – Selecteer een directeur die bij de opdracht past.

“Heb je een helder beeld bij de strategie die de directeur moet gaan uitvoeren?” – Zet zelf je strategie uit, en zoek daarna de directeur deze strategie zal uitvoeren.

“Weet je wat deze directeur moet doen?” – Richt je op wat er gedaan moet worden en niet op hoe de directeur dat zal uitvoeren.

Kies iemand die al ervaring heeft met de functie in een vergelijkbaar bedrijf. En evalueer de geleverde prestaties in die functie.

Kies iemand met ervaring in de branche. Iemand die zelf al een netwerk meebrengt, weet aan te sluiten bij je klanten, in staat is deze klanten te begrijpen en weet om welke redenen klanten geld uitgeven in deze industrie.

Of iemand past bij de cultuur is één van de laatste elementen om te evalueren. Kies een sterke persoonlijkheid, iemand die overwicht heeft. Mensen volgen ook de meest moeilijke leider, mits ze vertrouwen in hem kunnen hebben.

Welke directeur zou u aanstellen voor uw bedrijf?

Twan Smetsers, Chematroncss
Sr. Adviseur, Strategie & Business Development


Leave a Comment