De ‘kunst’ van uw bedrijf

2810

De ‘kunst’ van uw bedrijf

Wat is het belang van een kunstwerk voor uw bedrijf?

Kunst verbindt en communiceert door middel van beeldtaal. Iedereen kijkt tenslotte anders. Wat de één als rood ervaart, zal de ander als roodoranje ervaren.

Een kunstwerk kan bepaalde gedachten en emoties overbrengen. Hierdoor kan een organisatie anders belicht worden. Want stelt u zich eens voor dat bijvoorbeeld uw werknemers zichzelf terugzien in een bepaald kunstwerk. Dit leidt ongetwijfeld tot een reuring en de werknemers zullen zich meer verbonden voelen met uw organisatie. Zij doen er tenslotte toe!

Maar ook voor de (potentiële) klant kan een kunstwerk van belang zijn. Het is voor de klant prettig om alvast te zien wat er in uw bedrijf gebeurd. Hierbij kunt u denken dat het productproces of dat de mensen achter de organisatie in beeld worden gebracht. Het geeft de klant een comfortabel en een aangenaam gevoel.

Waar moet een kunstwerk aan voldoen?

Het dient maatwerk te zijn, herkenbaarheid van de organisatie dient terug te komen en het moet een gevoel teweeg brengen die een dialoog uit kan lokken.

Maatwerk in de zin dat het kunstwerk karakteristiek en uniek is. Wat zijn de specifieke kenmerken van uw organisatie? Laat ze opnemen in een beeldtaal die voor u werkt!

Verder is het ook van belang waar het kunstwerk komt te hangen. Is de ruimte groot, klein, licht of wellicht donker. Het zijn belangrijke elementen om mee te nemen in de overweging tot een bepaald kunstwerk.

Hoe kan een bedrijfsimago zich vertalen in kunst?

Dit is afhankelijk van de ‘ware’ identiteit die je uit wilt stralen naar de buitenwereld toe. Wie bent u als organisatie en wat zijn de belangrijkste kernwaarden van uw bedrijf?

Bepaalde elementen hierin zijn: missie, opvatting oftewel het doel wat nagestreefd wordt en uiteraard wat uw persoonlijke voorkeur is.

Houdt u van out-of-the-box denken? Of kiest u liever voor een veiligere route? Verwerk in ieder geval de kracht van uw bedrijf in de beeldtaal. Het geeft kunst op die manier een bepaalde aard dat uw bedrijfsimago zal versterken.

Hetty Hurkmans – EGG to HUMAN
Fine artists


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.