Lancering MKB Groeit!

1745

Lancering MKB Groeit!

carl_nwVoorzitter Carl Heskes van MKB Eindhoven gaf het startsein voor onze nieuwe online community MKB Groeit!

Platform moet leiden tot groei
Het online platform MKB Groeit! moet de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf uitdagen om echte stappen te zetten in de richting van groei. “We moeten af van het idee dat we alles zelf kunnen doen, maar veel meer focus leggen op onze corebusiness”, zei voorzitter Carl Heskes van MKB Eindhoven bij de lancering van deze nieuwe online community.

Slimmer organiseren
“De gemiddelde mkb’er is meer dan 60% van zijn tijd bezig met zaken die helemaal niets met zijn vak of met de kwaliteit van het werk te maken hebben, maar met personeelszaken, financiën, randvoorwaarden, etc. Als we ons werk slimmer organiseren, kan dat tot aanzienlijke kwaliteitsverbetering en omzetverhoging leiden. Je moet op een bepaald moment tegen een collega-ondernemer kunnen zeggen: hier, doe jij de administratie voor mij, daar ben jij veel beter in.”
Carl Heskes schetste dat MKB Eindhoven het programma MKB Groeit! is begonnen met (ontbijt)workshops voor kennisdeling en netwerkontwikkeling. “Dat we nu een online platform hebben voor uitwisseling en advies, zie ik als een tweede stap. De derde stap is dat we werkelijk in verbinding met elkaar gaan in een soort coöperatie van groei. Dan kunnen we de wendbaarheid van de mkb’er combineren met een betere organisatie van de ondersteunende werkzaamheden.”


Leave a Comment