Heeft u al een S achter uw http webadres?

2686

Heeft u al een S achter uw http webadres?

Websites die beginnen met https (in plaats van http) beschikken over een zogenaamd SSL certificaat. Zo’n certificaat bevat belangrijke informatie over de identiteit en de eigenaar van de betreffende website. Bezoekers van de website kunnen op deze manier rekenen op een discrete behandeling van de persoonlijke gegevens en dat er tevens gewaakt wordt dat dergelijke data niet in handen van malafide partijen zal vallen. Daarnaast zorgt het certificaat dat de bezoeker ervan op aan kan dat de gegevens enkel opgeslagen zullen worden bij de eigenaar van de website. Een belangrijke rol die van invloed is op de mate van betrouwbaarheid ligt hier tevens in het feit dat het gaat om een bekend merk. Het staat namelijk algemeen bekend om de grondige validatie die geboden wordt maar ook omdat het bekend is dat veel gerenommeerde bedrijven er gebruik van maken. Een naam die positieve associaties oproept zal door de bezoekers immers eerder vertrouwd worden.

Wat betekent SSL eigenlijk?

SSL is een afkorting afkomstig uit het Engels en staat voor Secure Sockets Layer. Eigenlijk is de huidige uitvoering een derde versie van deze SSL die officieel aangeduid wordt met de afkorting TLS hetgeen staat voor Transport Layer Security. Echter heeft de naam SSL in een relatief korte tijd zich dusdanig gevestigd dat deze standaard gebruikt wordt in zaken betreffende het beveiligen van internetverbindingen.

Relatie SSL en wetgeving

Volgens de wet dient de digitale verzending van persoonsgegevens op een beveiligde manier plaats te vinden. Het advies van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) luidt dan ook dat men standaard gebruik maakt van een SSL Certificaat.

Hoe kom ik aan een SSL Certificaat?

Een SSL Certificaat kent de volgende drie validatiemethoden: domeinnaam gevalideerd (DV), organisatie gevalideerd (OV) en extended gevalideerd (EV). Daarnaast bestaat er een keuze uit verschillende types certificaten afhankelijk van organisatie, klant en toepassing. Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk om met ons contact op te nemen. Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u professioneel te adviseren!

Jacky Ottenheijm, J. Ottenheijm Webdesign
Eigenaar


Leave a Comment