Online mkb masterclasses

Ondernemen in tijden van crisis

Het zijn nog steeds onzekere tijden. Als ondernemer zit je wellicht met veel vragen: Wat nu? Hoe gaat het straks met mijn bedrijf? Hoe zorg ik voor een veilige omgeving voor mijn medewerkers? Welke overheidsregelingen zijn er? Wat kan de bank voor mij betekenen?

Vijf weken lang is er elke week een online masterclass van twee uur, waarin experts elk een wezenlijk aspect van ondernemerschap in deze moeilijke tijden behandelen. Vragen worden beantwoord via de chat. De presentaties ontvang je achteraf per e-mail.

Aangeboden door onze partner Rabobank Regio Eindhoven. Gratis voor leden van MKB Eindhoven. Niet-leden betalen 100 euro voor de hele reeks.

Aanmelden | Meer info

Strategisch management; coronacrisis en nu?
Woensdag 26 augustus | 19.00 – 21.00 uur

Juist in onzekere tijden is het van belang om vooruit te denken en een aantal scenario’s de revue te laten passeren. Vraagstukken waar iedere ondernemer voor kan komen te staan. Als je pas gaat nadenken op het moment dat deze problemen zich aandienen, is het te laat.

Financieel management; waar moet je op letten?
Woensdag 2 september | 19.00 – 21.00 uur

Je zou zeggen dat het antwoord heel simpel is; op de geldstromen. Maar er is meer dan dat… In deze masterclass bespreken we welke risico’s en ratio’s nu belangrijk zijn voor de financiële gezondheid van jouw bedrijf. En hoe je ze de komende tijd kunt monitoren.

Disruptie, bedreigingen; maar ook kansen!
Woensdag 9 september | 19.00 – 21.00 uur

Deze onzekere tijden zijn bedreigend, maar bieden ook kansen. Waar moeten we op letten? Kun je de situaties een stapje voor zijn? En zo ja, hoe? Welke kansen bieden de huidige ontwikkelingen en waar kun je elkaar helpen?

Bedrijfsorganisatie in tijden van extreme onzekerheden
Woensdag 16 september | 19.00 – 21.00 uur

Is het mogelijk om in deze bijzondere tijd na te denken over de optimale inrichting van je bedrijf? Jazeker, deze tijden dwingen ons juist om hier nu over na te denken. Waar kan jouw organisatie verbeterd worden en welke nieuwe mogelijkheden biedt digitalisering in jouw bedrijf daarbij?

In gesprek over innoveren in en na de crisistijd
Woensdag 30 september | 19.00 – 21.00 uur

Na een korte break waarin je met de opgedane ideeën aan de slag gaat, gaan we in de laatste masterclass met elkaar in gesprek. We kijken naar wat er geleerd is, scherpen de plannen aan en bespreken welke stappen we kunnen zetten richting de toekomst.