Benut de kansen van vernieuwing voor jouw bedrijf

Innoveren doe je om steeds weer een stap vooruit te kunnen zetten met jouw onderneming. Juist deze tijd vraagt om een vernieuwende aanpak waarmee je klaar bent voor de toekomst.

KVK helpt ondernemers met advies en aansprekende projecten voor ambitieuze ondernemers. Tijdens de KVK Live Adviesdagen brengen we praktische sessies met voorbeelden van andere ondernemers waar jij ook van kunt leren. Groeien, exporteren, samenwerken met andere (grote) bedrijven, het slim financieren van een innovatie – jij bepaalt waar jouw kansen liggen.

We zetten bedrijven uit het mkb in de schijnwerpers die bijzondere prestaties hebben geleverd op innovatiegebied. Bekende en onbekende ondernemers bieden inspiratie met hun innovatieverhaal en praktische lessen die je in jouw bedrijf kunt toepassen. Bijzondere initiatieven in coronatijd zetten we in het zonnetje met de KVK Impact Award, en we maken bekend welke 100 bedrijven de KVK Innovatie Top 100 2020 vormen. Ben jij in 2021 het volgende bedrijf wat zich weet te onderscheiden door innovatie?

Bekijk ook het programma van de andere dagen
1
1
Programma donderdag 26 november
1

09:00 – 17:00 Krijg praktische tips en stel je vragen
Gedurende de hele dag krijg je praktische tips via video’s, artikelen en tools. Daarnaast kun je de hele dag via chat en telefoon je vragen stellen aan experts..
1
14:00 – 14:45 Livestream ‘Innoveren in crisistijd’
Hoe kun je je juist nu onderscheiden door op een vernieuwende manier te ondernemen? Presentator Paul van Liempt gaat in gesprek met topondernemer en nlgroeit-ambassadeur Michiel Muller van Picnic over de uitdagingen en kansen die hij in coronatijd is tegengekomen. Ook wordt de meest opvallende mkb-innovatie die onder invloed van de coronacrisis op de markt is gebracht, onderscheiden met de KVK Impact Award 2020.
1
14:45 – 15:15 Livestream ‘leer van innovatieve ondernemers uit het mkb, hoe innovatie jou helpt’
Maak een keuze uit één van de 12 kennissessies:

 • Hoe je van een goed idee een succesvol bedrijf maakt
 • Hoe slimme digitale bedrijfsvoering jouw bedrijf vooruit helpt
 • Hoe een ander verdienmodel nieuwe business kan opleveren
 • Waarom intellectueel eigendom een succesfactor is voor ondernemers met een goed idee
 • Hoe je financiering kunt vinden voor jouw innovatieve bedrijf
 • Hoe je als ondernemer het verschil maakt met duurzaamheid
 • Hoe je internationale kansen benut
 • Hoe je als mkb kunt samenwerken met grote bedrijven
 • Hoe je jouw bedrijf verder kunt laten groeien en wat daar bij komt kijken
 • Welke trends op gebied van voeding en gezondheid ook jouw wereld gaan beïnvloeden
 • Hoe de werelden van bouw en logistiek veranderen en elkaar beïnvloeden
 • Hoe de creatieve industrie en ict blijvend veranderen hoe we producten maken
1
15:15 – 15:45 Bekendmaking KVK Innovatie Top 100
Welke 100 bedrijven zijn de meest innovatieve mkb’ers van 2020? In een liveprogramma kom je te weten om welke innovatietrends je niet heen kunt en welke kansen die voor de toekomst bieden. Is jouw bedrijf nu al een voorloper die de KVK Innovatie Top 100 heeft gehaald?
1
15:45 – 17:00 Netwerken
Behoor je tot de KVK Innovatie Top 100 van 2020? Dan krijg je hier meer informatie over het vervolgtraject en kun je in contact komen met de andere kandidaten. Andere deelnemers kunnen de gelegenheid benutten om met elkaar via videochat na te praten en kennis te nemen van projecten en relevante content.
1
verniewing_317