Ondernemersklankbord september

2220
header

nummer 4, september 2015   

Onze adviseur stelt zich voor
Rob Vliek Rob Vliek (66) is eén van de adviseurs van het Ondernemersklankbord in de regio Oost-Brabant. Rob heeft jarenlang bij meerdere bedrijven gewerkt als directeur. Na zijn pensionering wilde hij zich nog graag nuttig blijven maken voor de maatschappij en kwam hij als adviseur terecht bij het Ondernemersklankbord. Het is een beslissing geweest waar hij nog geen moment spijt van heeft gehad.

Lees meer…

Onze klant in beeld
MKB Santos Rob Vliek vertelt graag over zijn klanten: “Een van mijn meest recente klanten zal me altijd bij blijven. Het gaat om een schoonheidssalon met meerdere vestigingen. Vanuit dit bedrijf werden via internet ook afslankproducten verkocht. In het verleden ging het heel goed met een prima omzet en een goede winst. Door allerlei omstandigheden en geheel buiten de schuld van de onderneemster, kwam zij met haar bedrijf in de problemen.

Lees meer…

Brandende vragen van startende ondernemers
Ik ga starten De adviseurs van het Ondernemersklankbord worden vaak door startende ondernemers gevraagd om een begeleidingstraject van een of regelmatig twee keer 6 maanden. De ondersteuning van een van onze adviseurs helpt vaak om het ondernemingsplan (helder) te krijgen en gericht van start te gaan. Veel starters zijn blij met een dergelijke ondersteuning maar ook onze adviseurs zijn niet alwetend.
Veel vragen die starters hebben komen echter aan de orde op www.ikgastarten.nl  
Op deze, door de Rabobank gesponsorde, site komen veel relevante onderwerpen aan de orde. Van ondernemersplan in 10 stappen tot vragen betreffende VAR, verzekeringen, idee bescherming, aansprakelijkheid en heel veel meer.
Gat in de markt door verdwenen speciaalzaken
Buurtwinkels
Media Markt opent volgend jaar in Nederland kleinere zaken ‘om de hoek’. Ook concerns als Praxis, Gamma en IKEA lonken naar filialen in de stad. Grote blokkendozen op bedrijventerreinen maken plaats voor buurtwinkels. Dichtbij de klant. De leegstand in winkelstraten, die tot lagere huurprijzen heeft geleid, helpt de concerns daarbij. Daar komt bij dat de verdwenen kleinere speciaalzaken simpelweg een gat in de markt hebben achtergelaten.
Forse daling faillissementen
daling faillissementen
Het aantal faillissementen is spectaculair gedaald in de eerste helft van dit jaar. Vergeleken met het eerste half jaar van 2014 ging een kwart minder bedrijven failliet. Dat blijkt uit cijfers van faillissementsdosier.nl Nederland telt nu 1,3 miljoen ondernemers en 360.000 bedrijven. Twee derde van de 7,3 miljoen werkenden vindt emplooi in het MKB.
Agenda
Agenda
Vacaturecafé op 24 september van 10:00-12:00 uur in het ‘techniekHuys in Veldhoven. Zelf ondernemen? Ga eerst een gesprek aan met de ervaren oud-ondernemers van het Ondernemersklantbord voor persoonlijk advies en coaching op weg naar eigen ondernemerschap. Meer informatie en aanmelden via www.mkbeindhoven.nl/workshops 
De week van de ondernemer vindt plaats op 23 en 24 september in Hotel Eindhoven (Van der Valk). Meer informatie via www.weekvandeondernemer.nl
De regio business dagen in het beursgebouw in Eindhoven op 30 september en 1 oktober. Meer informatie en aanmelden via www.regiobusinessdagen.nl
Op 7 november vindt de landelijke startersdag van de Kamer van Koophandel plaats. Voor nadere informatie over de locatie in de regio Eindhoven zullen we u t.z.t. informeren.
www.kvk.nl  of www.ondernemersplein.nl.  
Spreekuren
Spreekuren
Onze spreekuren in de regio vinden de komende weken plaats in:

Eindhoven, gebouw Kennispoort op woensdag 16 september a.s. van 10:00-13:00 uur en vervolgens om de 2 weken.
Den Bosch in de Bieb op maandag 21 september a.s. van 10:00-13:00 uur en vervolgens om de 4 weken. 
Veghel, Werkplein Optimised op vrijdag 11 september a.s. van 10:00-13:00 uur en vervolgens om de 4 weken
Voor meer informatie
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Ondernemersklankbord regio Oost-Brabant.
Verschijning 6 keer per jaar.
Meer informatie via www.ondernemersklankbord.nl  of Regiovoorzitter Oost Brabant Louk de Smit
Redactie Piet Berkhout  Aanmelden nieuwsbrief  –  Afmelden nieuwsbrief

Leave a Comment